• Formel Ford-mester 2013

  • Det gik mest op ad bakke

  • Forvist til andenpladsen

Nyheder

Weekenden bliver spændende

Michael Markussen får sin løbsdebut i dansk motorsports fornemste klasse, Danish Thundersport Championship, i denne weekend. Med 18 konkurrenter i racerbilerne med store, buldrende V8-motorer, er der lagt op til tæt race og sommerfugle i maven.

- Det bliver sindssygt spændende at se hvordan det kommer til at gå. Jeg har haft et par gode testdage med teamet, og jeg tror at vi kommer til at være med i den gode ende - men vi ved intet før løbet er kørt!

I vinterens løb har Michael sammen med sit team, FP Racing, været i Spanien for at få kørt bilen “ind under huden” før sæsonstart. Det har givet en tillid til at bilen kan køre og at teamet vil levere varen.

- Der er ingen tvivl om at FP Racing kommer til at give den gas i år. Vi er fire unge talenter i samme team, og det forpligter. Freddy Petersen er en knalddygtig gut, som står ved sine ord, og jeg er sikker på at vi får nogle gode oplevelser sammen i denne sæson.

For Michael bliver det ikke noget nyt at have teamkammerater. Det har han haft i mange år, helt tilbage fra gokarttiden. Alligevel er det lidt anderledes:

- Vi har altid kæmpet internt om at være den bedste, men det er noget andet når det er rigtige racerbiler, vi kører i. Det er dyrt materiel, så vi skal være indstillede på at samarbejde mellem løbene og sørge for at de indbyrdes kampe på banen ikke ender med at begge parter ryger af banen.

- Det er tre dygtige kørere, jeg er i team med, så vi skal nok komme til at kæmpe om placeringerne - men vi er vist alle enige om, at vi sørger for at passe på hinanden “derude”.

Formel Ford-mester 2013

John Nielsen. Allan Simonsen. Nicki Thiim. Kevin Magnussen. Dennis Lind … og Michael Markussen. Det 21-årige Formel Ford-talent fra Kolding har vundet mesterskabet i dansk motorsports rugekasse for kommende racerstjerner.

23 løb er der blevet kørt, fordelt ud over otte weekender i løbet af sommerhalvåret. Michael har sammen med RS Competition-teamet kæmpet en hård kamp om mesterskabet. En kamp, hvor den værste modstander også var teamkammerat, og hvor der ikke var plads til fejl.

Plads til fejl var der bestemt heller ikke under finaleweekenden, hvor Michael kun havde få points forspring til teamkammerat Lasse Sørensen. Det krævede altså en indsats at skrabe point nok hjem til at vinde mesterskabet.

06102013KG 0527

Efter en kvalifikation hvor Michael var næsthurtigst efter sin teamkammerat tog han kampen op i første løb, hvor han dog aldrig fik held til at komme forbi. Det fik han til gengæld i det andet løb, hvor han vandt foran netop Lasse Sørensen. Spændingen var dermed intakt inden årets uigenkaldeligt sidste løb, hvor Michael kunne køre på banen med et forspring på seks point.

Der blev igen kæmpet hårdt mellem de forreste biler, hvor svenske Joakim Darbom fik held med at tage føringen, mens Michael arbejdede for at tage andenpladsen fra Lasse Sørensen. Det skete imidlertid af sig selv, da Lasse på ottende omgang måtte udgå med en teknisk defekt. Michael kunne dermed fokusere på at køre bilen i mål som vinder af Formel Ford-mesterskabet 2013.

05102013KG 0319

- Det er så fedt at have vundet mesterskabet. Jeg har svært ved at sætte ord på det hele, for det er så stort. Jeg har haft nogle svære løb efter sommerferien, men alligevel har vi fået det hele til at fungere - og nu står vi her. 

- Jeg har haft et fantastisk samarbejde med RS Competition, og jeg skylder mekanikerne en kæmpe tak for deres flotte indsats i år. Uden dem var jeg aldrig nået så langt.

- Lasse har været en fantastisk teamkammerat og nok den hårdeste konkurrent, jeg nogensinde har kørt mod. Vi har kørt nogle enormt flotte racerløb i år, og at hans mesterskabschance skulle stoppe pga. tekniske problemer er en skam. 

06102013kg 0532

At det ikke er for svage sjæle når et mesterskab skal afgøres, kan Michaels familie skrive under på. Både forældre og lillesøster var til stede på banen, og da det hele skulle afgøres, var det lige ved at blive for meget:

- Det var simpelthen så nervepirrende at jeg næsten glemte at trække vejret - Michael har arbejdet så hårdt på det her hele året, og jeg tror at min puls var højere end hans da sidste løb gik i gang, fortæller Jan Markussen, Michaels far.